آب
1402/07/22 12:06
روزنامه شرق گزارش داد

ساختمان‌سازی با آب شرب!

مصرف انرژی در ایران سه برابر کشورهای پیشرفته و دو برابر استاندارد‌های جهانی است. ما تنها یک درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهیم؛ اما چهار درصد کل انرژی تولید‌شده را مصرف می‌کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) به نقل از روزنامه شرق، مصرف انرژی در ایران سه برابر کشورهای پیشرفته و دو برابر استاندارد‌های جهانی است. ما تنها یک درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهیم؛ اما چهار درصد کل انرژی تولید‌شده را مصرف می‌کنیم. به طور اخص در زمینه آب از شرایط ویژه‌ای برخوردار هستیم. مصرف روزانه آب در ایران 300 و در جهان 150 لیتر است که دو برابر میانگین جهانی است. این در حالی است که متوسط بارش در جهان 855 و در ایران 241 میلی‌متر است؛ اگرچه مشکل اصلی را در بخش کشاورزی باید جست‌وجو کرد؛ اما بخش صنعت نیز دست‌کمی از آن ندارد.
مصرف آب و هدررفت آن در ایران معضل بزرگی است. در این زمینه پای صنعت ساختمان به‌عنوان یکی از مصرف‌کنندگان بزرگ آب نیز در میان است؛ بنابراین ضرورت دارد تا مسئله آب در ساختمان‌سازی را بررسی کنیم. بعد از اخذ پروانه ساخت یک ساختمان، قاعده آن است که مالک به اداره آب مراجعه می‌کند و این اداره همان انشعاب آب قبلی را در اختیار سازنده قرار می‌دهد تا با آب آشامیدنی ساختمان بسازد. تنها چیزی که تغییر می‌کند، تعرفه آب از مصرف خانگی به مصرف بنایی است که آن‌هم اگرچه چند برابر تعرفه خانگی است؛ اما عامل بازدارنده‌ای به حساب نمی‌آید. این نقطه شروع یک خطای بزرگ است.
واقعیت این است که یک ساختمان برای تهیه مصالح و اجرای آن در بنا نیاز وافری به آب دارد. تنها در یک قلم ساده، برای ساخت یک متر مربع دیوار تیغه‌ای حدود صد قالب آجر استفاده می‌شود که برای تولید این میزان آجر 80 لیتر و برای چیدن آن 30 لیتر آب مصرف می‌شود. آمار دقیقی از متوسط آب مصرفی در هر متر مربع زیربنا در احداث یک ساختمان وجود ندارد؛ اما اگر می‌بود، قطعا تعجب‌برانگیز بود.
هنوز سازندگان ما از آب آشامیدنی برای ساختمان‌‌سازی بهره می‌برند و دلیل آن همان ارزانی آب است؛ بنابراین این متغیر با اهداف توسعه پایدار در صنعت ساختمان فاصله معنا‌داری دارد.

راهکارهای اعمال مؤلفه زیست‌محیطی درباره آب
راهکارهای عملی درباره مسئله آب در صنعت ساختمان زیاد است. بهترین کار الگوگرفتن از دیگر کشورهاست. در این زمینه 10 راهکار متناسب برای کنترل و مصرف آب در ساختمان‌سازی ارائه می‌شود.
1- ایجاد سیستم لوله‌کشی دوگانه مصرف آب شامل آب بهداشتی و آب شرب
2- بهره‌گیری از سیستم‌های کنترل نوین در بهینه‌سازی مصرف آب
3- عدم کاشت گیاهان غیراقلیمی
4- توجه به سیستم آبیاری کم‌مصرف فضای سبز و مشاعات
5- نظارت و کنترل مصرف آب در حین اجرا
6- استفاده از لوازم آب‌بر کم‌مصرف و لوازم کاهنده مصرف آب در ساختمان حین و بعد از اجرا
7- استفاده حداکثری از آب خاکستری در ساختمان
8- ذخیره، تصفیه و بازیافت آب‌
9- اجرانکردن عملیات ساختمانی با آب آشامیدنی
10- آگاهی‌دادن به مهندسان و ادارات ذی‌ربط ساختمان‌سازی
 

  • خبرنگار:معصومه قلباربند
  • منتشر کننده:مریم حاج‌نوروز نظری/ سردبیر

دیدگاه کاربران



ارسال پیام



 Security code

اخبار مرتبط