سه شنبه 14 آذر 1402
Search for:
خانه
تماس با ما
نقشه سایت
ورود
خانه
خانه
تماس با ما
تماس با ما
نقشه سایت
نقشه سایت
Search for:
ورود
منو
صفحه اصلی
عناوین کل اخبار
گزارش تصویری
آب
آبفا
برق
انرژی های نو
بین الملل
اخبار استانی
عمومی
فرهنگی - ورزشی
بسته خبری
آرشيو اسناد
آب
1398/11/06 09:31
وزیر نیرو در برنامه زنده تلویزیونی «نگاه یک»:
شرایط آب و برق در سیستان و بلوچستان پایدار است/ بهرهبرداري از 133 پروژه در پويش #هرهفته_الف_ب_ایران تاكنون/ ۷۵ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت میکنند
وزیر نیرو با بیان این که شرایط ما از حیث آب شیرین مورد نیاز در استان سیستان و بلوچستان شرایط خوب و پایداری است و در بخش برق هم مشکلی وجود ندارد گفت: تا پایان امسال یک هزار و 200 میلیارد تومان پروژه در بخش های آب و برق در استان سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری میرسد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردکانیان» شامگاه شنبه با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «نگاه یک» شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی با اشاره به دو سفر اخیر خود به استان برای سرکشی به مناطق آسیب دیده و پیگیری پروژه های در دست اجرا افزود: زیر ساختهای لازم در استان سیستان و بلوچستان فراهم شده است.
وی خاطرنشان کرد: پروژههایی که در استان تا پایان امسال به بهره برداری میرسد شامل نیروگاه، خطوط انتقال و خط 400 کیلووات بم - زاهدان است که رینگ جنوب شرق کشور با بهره برداری از آن تکمیل میشود.
اردکانیان گفت: آخرین جمع بندی مجموعه های رسمی بین المللی حاکی از این است که در 20 سال فاصله سالهای 1995 تا 2015 میلادی با نگاه به درصد وقوع پدیدههای طبیعی بزرگترین از حیث وقوع، سیلاب است که 43 درصد حوادث در دنیا مربوط به آن میشود.
وی افزود: جمعیت 2.3 میلیارد نفر که 56 درصد جمعیت کره زمین است در این مدت تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند و 157 هزار نفر جان خود را از دست داده اند و 25 درصد کل خسارات معادل 662 میلیارد دلار در بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مربوط به سیلاب بوده است.
وزیر نیرو گفت: مهم این است که آمادگی های خود را برای کم کردن خسارات بالا ببریم و در شرایطی که کشورهای خشک و نیمه خشکی مانند ما که نیازمند این حجم آب شیرین هستند ظرفیت هایی برای نگهداشت این میزان داشته باشیم.
وی ادامه داد: از سال 89 به این سمت و در سال های 92 و 94 در استان سیستان و بلوچستان هر بار با خسارت های جانی مواجه بودیم. یکی از درس های خوبی که از سیلاب فروردین امسال که 24 استان کشور را درگیر کرد آموختیم این بود که هماهنگی سازمان های مرتبط اعم از ملی و استانی موجب شد تا سیلاب اخیر خسارت جانی به دنبال نداشته باشد و همکاری مردم سیستان و بلوچستان هم چشمگیر بود.
اردکانیان خاطرنشان کرد: بارش تجمعی در استان سیستان و بلوچستان در سال آبی در خشک ترین سال که سال های 96 و 97 بود 20 و چند میلیمتر در طول یک سال بود و پربارش ترین سال، سال های 92 و 93 در حدود 120 میلیمتر بوده است.
وی افزود: بارش تجمعی ما تا دی ماه امسال در این استان نزدیک به 140 میلیمتر است که بالاترین میزان در 50 سال اخیر محسوب می شود. در سال قبل هم که سال تری بود بارش امسال از اول مهر تا 20 دی ماه 45 برابر سال گذشته بود.
وزیر نیرو با اشاره به خسارت های سیلاب اخیر در استان سیستان و بلوچستان افزود: خسارت هایی هم طبیعتا اعم از آبگرفتگی معابر و جاده های روستایی و قطعی برق در تعدادی از روستاها داشتیم که بخشی از این قطعی برق به خاطر تامین ایمنی روستاییان بود که برای جلوگیری از برق گرفتگی به طور دستی قطع شده بود و خسارت هایی هم به بخش آب استان وارد شد.
اردکانیان از وارد آمدن خسارت به بخش آب ۶۶روستا در استان کرمان، در استان سیستان و بلوچستان 11 شهر و 3۱0 روستا و در هرمزگان به یک شهر و 242 روستا خبر داد و گفت: در مجموع ۵۳ هزار خانوار تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند. خوشبختانه در زمان معقولی توانستیم با کمک همه دستگاه ها توانستیم شرایط را به وضعیت مطلوب نزدیک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تمام 887 روستا را در روزهای اول برق دار کردیم. البته مشکل آبرسانی به روستاها را در سیستان و بلوچستان از قبل هم داشتیم. البته هنوز به تعدادی از این روستاها توسط تانکر سیار آبرسانی می شود.
وی گفت: همزمان با این سیل قصد داشتیم که پروژه ای شامل آبرسانی به ۲۱۶ روستا را افتتاح کنیم که کار آبرسانی به تعدادی از این ها به دلیل این که از شبکه پایین دست سد «زیردان» چابهار استفاده می کردند متوقف شده بود که به وضعیت عادی برگشته است.
خط ۴۰۰ کیلوولت بم - زاهدان برای تکمیل رینگ جنوب شرق بهره برداری میشود
وی افزود: هر 5 سد استان به طور کامل آبگیری کامل و تعدادی از این ها حتی سرریز کردند. چاه نیمه های واقع در منطقه سیستان هم وضعیت نسبتا مطلوبی دارند. در مجموع شرایط ما از حیث آب شیرین مورد نیاز استان خوب است. در بخش برق هم نه تنها مشکلی وجود ندارد بلکه طرح های بزرگی هم در استان تا پایان امسال با حجم حدود ۱۲۰۰میلیارد تومان شامل نیروگاه، پست و خطوط انتقال برق ، خط ۴۰۰ کیلوولت بم زاهدان برای تکمیل رینگ جنوب شرق بهره برداری می شود و زیرساخت های لازم برای توسعه استان به میزان قابل ملاحظه ای فراهم خواهد شد.
بهرهبرداري از سدهاي سد کهیر و شهری پور تا پايان دولت دوازدهم
وی با اشاره به سفر رییس جمهوری به استان و موافقت با تامین منابع لازم برای سرعت بخشی به دو سد مهم استان شامل سد «کهیر» و «شهری پور» گفت: تا پایان دولت دوازدهم هر دو سد به بهره برداری برسد.
اردکانیان همچنین وضعیت موجود در استان های کرمان و هرمزگان را خوب عنوان کرد و گفت: در استان کرمان مشکلی وجود ندارد و در استان هرمزگان هم حجم قابل ملاحظه ای آب شیرین در سدهای استقلال یا میناب و هم شمیل و نیان جمع آوری شده است. برای موارد مربوط در روستاها هم همکاران در صدد رفع مشکلات موجود هستند.
وی درباره آبرسانی با تانکر به بخشی از روستاهای سیستان و بلوچستان گفت: این استان، استانی پهناور است و روستاهای پراکنده فراوانی دارد. در سال های اخیر بویژه از ۹۳ به این سمت کارهای چشمگیری به مدد اجازات رهبری از صندوق توسعه ملی جهش چشمگیری بویژه در موضوع آب روستایی در کل کشور را شاهد هستیم.
اردکانیان با اشاره به تعریف سازمان بهداشت جهانی و سازمان های بین المللی در خصوص برخورداری روستاها از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی گفت: طبق این تعریف، بیش از ۹۰ و چند درصد روستاهای کشور برخوردارند. اما با تعریف برخورداری روستائیان در منزل مسکونی خود از منبع تامین آب، جمعیت برخوردار ما در ابتدای سال ۹۲ حدود یک میلیون نفر بود که با توجه دولت و مجلس و اجازات رهبری برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، در این مدت، ۷ میلیون و ۱۰۰هزار نفر از روستاییان ساکن در ۱۰هزار و ۶۰۰ روستای کشور به شبکه آب سالم و پایدار وصل شده اند و تا نیمه نخست سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۰ میلیون نفر می رسد که نه در منطقه در سطح دنیا بی نظیر است و با این شاخص می توان گفت که حدود ۷۶درصد جمعیت روستایی کشور به شبکه آب سالم دسترسی دارند و امیدواریم با اصلاح ساختاری که به تازگی صورت گرفته و با مجوزهای شورای عالی اداری و هیات وزیران و سایر توجهات و یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب در کشور علاوه بر شتاب بخشی به ابرسانی روستایی ، پرونده فاضلاب روستایی هم به شکل جدی باز شود.
وزیر نیرو به سوالی درباره چرایی نبود توجه لازم به افزایش توانمندی کشور برای مقابله با سیلاب گفت: باید تاب آوری خود و جامعه را برای مواجهه با این حوادث بالا برد.
وزیر نیرو گفت: تا چهارم بهمن در سطح کشور، ۱۴۷ میلیمتر بارش داشتیم که متوسط ۵۰ ساله ما ۱۰۴ میلیمتر است که حدود ۴۰درصد امسال از این متوسط بارش بیشتری داشتیم و حتی نسبت به پارسال ۱۵درصد بیشتر است.
اردکانیان گفت: کشور در شرایط حدی به سر می برد و باید آمادگی خود را بالا برد. به این نحو که دیگر سیل را یک حادثه غیر مترقبه تلقی نکنیم.
وزیر نیرو با اشاره به ضرورت تامین منابع مالی لازم در کنار اقدام های فنی گفت: طبق برآورد وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران، حدود ۳۵هزار میلیارد تومان خسارات ناشی از سیلاب ابتدای سال ۹۸ بود که ۲۰هزار میلیارد تومان آن تاکنون توسط دولت تامین شده است.
اردکانیان گفت: لازم است در برنامه ریزی های مهم سهم بیشتری به طرح های پیشگیرانه، مقاوم سازی مسکن روستایی، جاده سازی مناسب تر و مهندسی رودخانه اختصاص یابد.
اردکانیان همچنین درباره سدسازی در کشور و تاثیر آن در کنترل سیلاب ها اظهار داشت: از 47 هزار سد بزرگ در جهان که نیمی از آن در چین احداث شده عمدتا در نیمه دوم قرن 20 بوده و کشورهای معدودی، سدسازی های خود را در قرن 21 شاید شروع کرده باشند.
سدهاي كشور به 214 ميرسد
اردکانیان گفت: در سال 57، 19 سد ملی ساخته شده در دست بهره برداری داشتیم که این رقم هم اینک به 183 سد رسیده که 37 سد از این تعداد مربوط به دولت های یازدهم و دوازدهم است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد سدهای کشور طبق برنامه ریزی و مطالعات انجام شده تا پایان دولت دوازدهم به 214 سد می رسد.
اردکانیان همچنین از افزیش شبکه های آبیاری و زهکشی به دو میلیون و 454 هزار هکتار تا پایان دولت دوازدهم خبر داد که ۳۲۹هزار هکتار مربوط به دولت های یازدهم و دوازدهم خواهد بود.
وی در عین حال از افزایش تعداد تصفیه خانه های کشور به ۱۷۷ تا پایان فعالیت دولت دوازدهم خبر داد.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به ضرورت توجه به بخش برق در کشور گفت: کشور در نقطه افتخار آمیزی قرار دارد و هر سال به طور متوسط ۱۷۷۵ مگاوات به ظرفیت نصب شده از ابتدای انقلاب تاکنون اضافه شده و ۱۹هزار و ۶۰۰مگاوات دیگر اضافه می شود.
وی در عین حال درباره پویش سازگاری با کم آبی اظهار داشت: به اتکای منابع مختلف برنامه های توسعه کشور و جامعه باید پیش برود و طبق آموزه ها اگر از مسیر اعتدال خارج شویم مورد رضایت خدا نیست.
وزیر نیرو گفت: ایران کشوری در حال توسعه رو به پیشرفت است و باید تاب آوری جامعه را بالا برد و همپای فناوری باید جامعه ایمنی باشیم و این قوی شدن به درستی این روزها مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفت.
وی گفت: وقتی که در اسفند ۹۶ بحث سازگاری با کم آبی را مطرح کردیم خواستیم بگوییم که داستان، داستان مقابله با یک وضعیت غیر مترقبه نیست.
وی تاکید کرد باید خود را سازگار و اگر در مواردی کم توجهی بوده آن را رفع كرد.
اردکانیان با اشاره به تشکیل کمیته های استانی سازگاری با کم آبی به ریاست استانداری ها با حضور دستگاه های آب بر گفت: کاری است که با تاکید از دو سال پیش شروع شده و در حال پیشرفت است و با جدیت دنبال می شود.
بهرهبرداري از 133 پروژه در چارچوب پويش #هرهفته_الف_ب_ایران تاكنون
وزیر نیرو همچنین درباره پویش #هرهفتهالفب_ایران گفت: تلاش کردیم به هموطنان نشان دهیم که چرخ توسعه حتی با وجود تحریم ها در حال چرخش است و گفتیم 227پروژه را با سرمایه گذاری 33 هزار میلیارد تومان در نیمه دوم امسال به بهره برداری برسانیم که تاکنون 133 پروژه از این تعداد به بهره برداری رسیده است.
وي اتصال 1124 روستا به شبكه پايدار آب، افزايش سه هزار مگاوات ظرفيت نيروگاهي جديد، بهره برداري 29 تصفيه خانه فاضلاب، بهره برداري 10 سد بزرگ و چند 10هزار شبكه آبياري و زهكشي را در قالب اين 227 پروژه برشمرد.
بهرهبرداري از 20 هزار ميليارد تومان پروژه آب و برق در تهران تا پايان امسال
وی همچنین از بهره برداری مجموعه ای از پروژه ها در استان تهران در سه شنبه هفته جاری با سرمايه گذاري حدود 20هزار ميليارد تومان خبر داد.
وزیر نیرو اظهار داشت: واحد دوم تصفیه خانه آب هفتم تهران وارد مدار بهره برداری می شود که مناطق 15 تا 21 تهران را زیر پوشش خواهد داشت و همچنين در شهرستان های پاکدشت، قرچک، ورامین و پیشوا جمعیت دو میلیون نفری از آب با كيفيت، پايدار و مطمئن بهره مند می شوند.
وی افزود: به 72 روستا آبرسانی و تعدادی طرح های نیروگاه خورشیدی هم تا پایان امسال در استان تهران بهره برداری خواهد رسید.
اردكانيان درباره محدوديت هاي بودجه اي اظهار داشت: در بخش آب و برق به لحاظ اهميتي كه دارند ، همراهي مردم و توجه دولت و مجلس، با صرفه جويي هاي لازم هيچ وقفه اي رخ نخواهد داد چرا كه نقش موثري در توسعه ديگر بخش ها دارد و نه تنها امسال كه اين كار سال آينده هم ادامه مي بايد و نتايج بهتري هم خواهد داشت.
تفكر بخشي دولت را در رسيدن به برنامه ها و اهدافش با مشكلات جدي مواجه ميكند
وي همچنين با بيان اين كه تفكر بخشي يك آفت بزرگي است كه دولت را در رسيدن به برنامه ها و اهدافش با مشكلات جدي مواجه مي كند گفت: اگر مي گوييم دولت، به معناي صرفا كنار هم نشستن تعدادي از وزرا نيست. دولت به همين پروژه هاي ميان بخشي و بين بخشي است كه هويت پيدا مي كند. موضوع آب به وزارت نيرو به تنهايي مربوط نيست. براي مديريت خوب آب و تامين بجاي حقابه هاي زيست محيطي و حيات و پيشرفت نسل هاي آتي، لازم است ديگر دستگاه هاي مرتبط به طور مستقيم و غير مستقيم با هم كار كنند.
وزير نيرو اضافه كرد: در بخش انرژي هم به اين شكل است و هر چقدر رفتارهاي بين بخشي ما قوي تر باشد طبيعتا آسايش بيشتري عايد مردم مي شود و تفكر بخشي يك آفت بزرگي است كه دولت را در رسيدن به برنامه ها و اهدافش با مشكلات جدي مواجه مي كند.
مقابله با حفر چاههاي غيرمجاز
وي درباره مقابله با حفر چاه هاي غير مجاز هم اظهار داشت: اين تكليف قانوني ماست . امسال در نتيجه تلاش هايي كه نه تنها در وزارت نيرو كه با تلاش ديگر وزارت خانه ها اعم از وزارت كشور و دستگاه قضايي در اجراي قانون صورت گرفت موفق شديم اصلاح هايي هم در دستورالعمل هاي مربوطه اعمال شود و اكنون تعداد قابل توجهي از استان هاي كشور توانسته اند در اثر تلاشي كه براي اجراي طرح تعادل بخشي به منابع آب زيرزميني كرده اند از محل صرفه جويي آب تخصيص داشته باشند و در صنايع آب بر گشايش قابل توجهي حاصل شده است.
اردکانیان درباره برنامه هاي وزارت نيرو براي كاهش مصرف گاز خاطرنشان كرد: این هم يكي از عرصههای کار بین دستگاهی است و ما هر چقدر منسجم تر و همراه تر عمل كنيم نتايج بهتري مي گيريم و اين شامل دستگاه هاي ارتباط جمعي اعم از صدا و سيما هم هست. تجربه موفقي از تابستان امسال و تابستان سال گذشته داشتيم كه اگر همراهي مردم در بخش هاي خانگي، صنعت و كشاورزي نبود مشكلات جدي مخصوصا در تابستان 97 مي داشتيم.
وي افزود: اين عرصه، عرصه اي است كه اگر چه كند و زمان بر است اما حتما جواب مي دهد و خير و صلاح جامعه ما رد اين است و بايد از اين فرصت ها براي اصلاح شيوه مصرفمان استفاده كنيم.
وزير نيرو گفت: در شرایط معمول، ۷۰۰ میلیون متر مکعب تولید و مصرف گاز در بخشهای مختلف است که ۵۲۰ میلیون متر مکعب آن مربوط به بخش خانگی بود و 180 ميليون متر مكعب ديگر هم بين نيروگاه ها، صنايع بزرگ و مقداري براي صادرات گاز به كشورهاي همسايه تقسيم بندي شده بود كه در روزهاي اخير به 600ميليون متر مكعب و حتي فراتر از اين هم رفته است. اولويت بخش خانگي همانند آب و برق محرز است اما قطعا بايد به ديگر جنبه ها هم پرداخت. يعني اگر 90 ميليون متر مكعب گاز در قرار و مدارها به نيروگاه ها به دليل مصرف بيشتر بخش خانگي نصف شود، جبران آن كار سختي است.
۷۵ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت میکنند
وزير نيرو همچنين با بيان اين كه ۷۵ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت میکنند درباره جزئيات طرح جایگزینی کولرهای گازی گفت: در زمان پيك در تابستان، ميزان مصرف برق 5۶ هزار مگاوات است كه بیش از ۲۲ هزار مگاوات آن مربوط به دستگاههای سرمایشی است که ۴ تا ۵ هزار مگاوات آن در دستگاههای دولتی و سازمانهای عمومی مصرف میشود.
وي با بيان اين كه مصرف صحيح اين ارزش انساني است، تاكيد كرد: بر اساس قانون رفع موانع تولید، دولت موظف است ترتیباتی اتخاذ کند که دستگاههایی که از استاندارد لازم برای مصرف برق برخوردار نیستند اصلاح شوند.
خبرنگار:
حمید ثریانی/ دبیر خبر
منتشر کننده:
امیر جعفری آزاد/ سردبیر
آخرین خبر ها
سیزدهمین کنفرانس شبکههای هوشمند انرژی افتتاح شد
1402/09/14 08:04
افتتاح نخستین خط تولید اینورتر با مقیاس بزرگ نیروگاهی در کشور ...
1402/09/13 17:22
محرابیان: تسویه بدهیهای صنعت برق توسعه ظرفیت نیروگاهی و تامین...
1402/09/13 15:06
تغییر منبع تامین آب از سد قشلاق به سد آزاد/ پایداری و گوارایی ...
1402/09/13 14:37
تداوم پائیز خشک و بارشهای ناچیز حوضههای آبریز تا پایان هفته ...
1402/09/13 14:24
اخبار مرتبط