بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «بومی سازی» رویکردی است که اکثریت غالب بنگاههای اقتصادی در راستای منویات مقام معظم رهبری و اجرای اصول اقتصاد مقاومتی، به طور جدی به آن پرداخته و در این مسیر به نحو مطلوبی از ظرفیتهای نخبگان و پژوهشگران داخلی استفاده شده است.
«حمایت از کالای ایرانی»، «رشد اشتغالزایی»، «حمایت از زیست بوم نوآوری و فناوری» از جمله شاخصهایی به شمار میآیند که در سایه "بومی سازی" در صنایع مختلف شکل میگیرد.
با توجه به آمار موجود، «صنعت آب و برق» از جمله بخشهایی به شمار میآید که با استفاده از پتانسیلهای شرکتهای خصوصی و دانش بنیان، بیشترین رشد در «ساختِ داخل و بومی کردن» را محقق کرده است.
امضای تفاهمنامههای همکاری مشترکِ وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت افزایش بهره وری از ظرفیتهای موجود ِ شرکتهای دانش بنیان و واحدهای تحقیقاتی عملیاتی نیز در راستای حرکت در این مسیر صورت گرفته است.
به گفته «شاکری» دبیر دوم فراکسیون دانش بنیانها در مجلس شورای اسلامی، رشد عملکرد شرکتهای دانش بنیان در سال گذشته، با وجود شیوع بحران کرونا و تحریمهای موجود شگفتآور است.
رشد اقتصاد دانش بنیان و وقوع تحولات جدی در حوزه صنعت آب و برق، در پروژههای پویش هفتگی وزارت نیرو کاملاً محسوس است. افتتاح پروژههای مختلف با استفاده از ایدههای نوین و انحصاری پژوهشگران و نخبگان بخش خصوصی حکایت از توانِ بالای این گروه در صنایع «آب و برق» در کشور دارد.
آغاز همکاری با شتاب دهندههای بخش آب و برق، با استفاده از توانمندی شرکتهای دانش بنیان بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته توسط وزارت نیرو و از طریق شرکتهای مادرتخصصی صورت گرفته و در ادامه به سمت بهبود مدیریت و کاهش مصرف انرژی در حرکت است.
احیای مجدد ساتکاب، با رویکردهای نوینی از جمله؛ حمایت از نخبگان و رفع موانع اداری و تقویت حضور بخش خصوصی در بازارهای داخلی و خارجی شکل گرفت.
«شرکت ساتکاب» به عنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت نیرو تا کنون با برقراری ارتباط مطلوب با حدود 30 شرکت دانش بنیان، در صدد ایجاد بازار برای خرید تضمینی محصولات و حمایت از کالاهای تولیدشده آنها است.
توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان و فناور و استارتآپهای مرتبط با حوزه آب و برق، همکاری در توسعه بازار محصولات، خدمات و راهکارهای فناورانه و نوآورانه در صنایع آب و برق و همکاری در اجرای طرحهای بزرگ مقیاس ملی صنعت آب و برق، از بخش های اصلی تفاهم نامه های فی مابین ساتکاب به عنوان متولی اصلی حمایت از شرکتهای بخش خصوصی در صنعت آب و برق با دیگر نهادهای مرتبط در این حوزه محسوب میشود.
برگزاری هفت رویداد استارتاپی ساتکاب، در حوزههای داخلی و بین المللی در حوزه صنعت آب و برق، فرصتی برای شناساندنِ توانمندی های فعالانِ این حوزه با اتکاء به ظرفیتهای داخلی در کشور را فراهم کرده که افزایش کیفیت کالاها و همچنین کاهش قیمت محصولات را به دنبال داشته است.
تامین نیازهای سختافزاری و نرمافزاری این صنایع، از جمله اهم مواردی است که ساتکاب با بهرهگیری از ایدههای نو و تجاری سازی آنها، سعی میکند علاوه بر تامین نیاز بازار و خرید تضمینی محصولات فوق، در مسیر حمایت از کالای ایرانی نیز به شکل قاطع گام بردارد.
این گزارش حاکی است، جهش تولید تنها با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود کشور در صنایع مختلف محقق خواهد شد و این مهم با حمایت از فعالان اقتصادی در تمامی ابعاد عملیاتی میشود که نیازمند تعامل بخشهای مختلف درون سازمانی است.
آنچه که تا کنون با وجود موانع موجود بر سر راهِ تولید عملیاتی شده، در سایه تعامل بخش دولتی با بخش خصوصی صورت گرفته که البته هنوز هم با بررسیهای آسیب شناسانه بیشتر، امکان افزایش و رشد کمی و کیفی مطلوبتری را نیز دارد.