بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «عبدالکریم گراوند» در آئين امضاي تفاهمنامه اجراي طرح اكو تكنوپارك بوشهر كه امروز دوشنبه به امضاي وزارت نيرو و استاندار بوشهر و رئيس دانشگاه خليج فارس رسيد، افزود: اين تفاهمنامه فضايي است كه ميتواند در نوآوري مورد استفاده مناسب قرار گيرد و همكاري جديدي را به نمايش بگذاريم.
وي اظهار داشت: هم دانشگاه و هم شركت آب منطقهاي هر يك فضايي دارند كه ميتوان از اين ظرفيتها استفاده كرد و اين كار مشترك ميتواند به عنوان الگويي مد نظر قرار گیرد.
استاندار بوشهر گفت: ظرفيتهاي زيادي داريم كه براي بهرهمندي مطلوب از اين ظرفيتها لازم است كنار هم قرار گيرند.
وي افزود: نخستين كارخانه نوآوري در دانشگاه خليج فارس داير شده و استان بوشهر يكي از استانهايي بود كه نوآوري و بحثهاي دانشي در اين استان در بخشهاي مختلف شتاب خيلي بالايي گرفت. زماني در اين استان تنها 10، 11 شركت دانش بنيان شكل گرفته بود كه از 38 شركت فراتر رفته است و با اين نوآوريها به بيش از 160، 170 شركت خواهد رسيد.
وي با بيان اين كه انگيزه و ظرفيتهاي لازم براي اين كار هم وجود دارد، اظهار داشت: اكنون در بوشهر اين اتفاق مبارك افتاده است و لازم است اين تفاهمنامه عملي شود.
گراوند با بیان اینکه در اين استان امكان شكلگيري حركتهايي وجود دارد كه در كشور به عنوان يك الگو مطرح شود، گفت: اكنون اين آمادگي وجود دارد و حاضريم در هر زمينهاي در نوآوري اين استان را مورد حمايت جدي قرار دهيم.
رئیس دانشگاه خلیج فارس هم گفت: رويكردي در مجموعه وزارت نيرو با هدف ايجاد زيست بوم نوآوري شكل گرفته و از طرفي رويكردهاي استاني هم مانند پاركهاي فناوري سالهاست اتخاذ شده و استانهايي مانند يزد هم پيشتاز بودهاند.
«عبدالمجید مصلح» افزود: در استان بوشهر هم اقدامها در اين زمينه سالهاست آغاز شده است؛ در آنجا يك زيست بوم طبيعي شكل گرفته كه مجموعهاي از نهادهاي علمي و فناوري در محدوده 200 هكتاري به طور طبيعي اعم ازدانشگاه علوم پزشكي، دانشگاه خليج فارس، پارك فناوري، دانشكده ميگو و ... شكل گرفتهاند و پهنهاي هم مربوط به مجموعه وزارت نيرو است.
وي گفت: استان بوشهر، استان انرژي محور است و انرژي پايه توسعه اين استان است؛ چه از منظر نفت و گاز، نيروگاه اتمي و نيز انرژيهاي نو و محور دريا فرصتهاي زيادي براي توسعه فعاليتهاي فناورانه در اين استان وجود دارد.
وي افزود: براي يك تجربه همزيستي پاك و مسالمت آميز بين استان و طبيعت در اين پهنه طبيعي سبز وجود دارد كه ميتواند تجربهاي براي آموزش، ترويج و توسعه رويكردهاي بهينهسازي مصرف انرژي، سازگاري با طبيعت و انرژي پاك باشد.