بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، به دنبال تغییرات در طعم و بوی آب شرب شهر سنندج که ناشی از بروز پدیده تغذیهگرایی و رشد جلبک و میکروارگانیسمهای مولد طعم و بو در سد قشلاق بود، تلاشهای مستمری جهت کاهش این طعم و بو و افزایش گوارایی آب شرب تصفیه شده انجام شد.
در همین راستا و در نخستین گام با پیگیریهای مستمر شرکت آبفای این استان و همچنین مساعدتهای استاندار کردستان، موافقت وزارت نیرو برای انتقال آب سد آزاد (به عنوان منبع آب خام باکیفیتتر) به سد قشلاق سنندج طی ماه گذشته اخذ شد و به این ترتیب به میزان 2 مترمکعب آب در ثانیه (2 هزار لیتر در ثانیه) آب از سد آزاد به سد قشلاق با هدف جلوگیری از کاهش تراز و در عین حال بهبود کیفیت آب سد محقق شد که اثرات مناسبی نیز بر ارتقای کیفیت آب داشته است.
همچنین شستشوی مخازن آب شرب در نقاط مختلف شهر طی دو ماه اخیر و به شکل برنامهریزی شده انجام گرفت، اما در تازهترین اقدام از هفته جاری عملیات، تهیه، نصب و راه اندازی واحد ازن زنی تصفیهخانه شماره یک شهر سنندج آغاز و وارد فاز اجرایی شد.
این سامانه با ظرفیت ازن زنی به میزان 9 کیلوگرم در ساعت و با هزینهای بالغ بر 80 میلیارد ریال راهاندازی شده که با استفاده از آن امکان حذف بیشتر طعم و بوی آب شرب شهر سنندج فراهم شد. تصفیهخانه شماره 2 نیز از گذشته دارای واحد ازن زنی بود و عمده عملیات حذف طعم و بو تا پیش از این از طریق این واحد انجام میگرفت.
این گزارش میافزاید، ویژگیهای آب شرب سالم و بهداشتی در استاندارد یک هزار و 53 تعریف شده که بالغ بر 100 پارامتر و ویژگی را برای آب سالم تعریف کرده و تصفیه و پایش آب مطابق با آن صورت میگیرد. آب شرب توزیع شده در شبکه آب استان و بهویژه شهر سنندج نیز منطبق بر این استاندارد است، لذا شهروندان هیچگونه نگرانی بابت سلامت آب شرب نداشته باشند.