وزير نيرو در ديدار با وزير صنعت و تجارت جمهوري چک گفت: با وجود ظرفیتهای بالای دو کشور برای توسعه همکاريها، میتوان فعالیتهای مشترک ایران و جمهوري چک در زمینه آب و برق را ارتقا داد.
بهگزارش پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، مهندس "حميد چيتچيان" پیش از ظهر امروز (يکشنبه) در ديدار با "يان ملادک" وزير صنعت و تجارت جمهوري چک که در ساختمان ستادي وزارت نيرو برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: اين همکاريها در زمينههاي هوشمندسازي شبکههاي برق، سامانههاي تصفيه آب و فاضلاب و محيط زيست و ارتقاي ولتاژ شبکه انتقال برق کشور با جمهوري چک، گسترش خواهد يافت.
وي با بيان که پايههاي يک همکاري خوب و ثمربخش بين موسسات ايراني و جمهوري چک در حال شکلگيري است، اظهار اميدواري کرد اين ملاقات بتواند راهکارهاي موثري را براي همکاري دو کشور در حوزه صنعت آب و برق ارائه کند.
چيتچيان با بيان اينکه هماکنون از 74 هزار مگاوات ظرفيت نصب شده در کشور برخورداريم و بايد تا 10 سال آينده 50 هزار مگاوات از انواع نيروگاهها به ظرفيت نصب شده کشور اضافه شود، يکي از زمينههاي همکاري دو کشور را در بخش انرژي دانست و افزود: اين همکاري ميتواند در ساخت نيروگاههاي مختلف ادامه يابد.
وي با بيان اينکه درصدد هستيم پروژههاي اتوماسيون و هوشمندسازي را در شبکههاي برق کشور اجرايي کنيم، گفت: در 5 سال آينده بايستي 10 ميليون مشترک از 33 ميليون مشترک موجود برق در کشور تحت شبکههاي هوشمند قرار گيرند.
وزير نيرو با اشاره به اينک در زمان حاضر بالاترين ولتاژ کشور 400 کيلوولت است بيان داشت: در نظر داريم در آينده اين ولتاژ را تا 760 کيلوولت افزايش دهيم.
وي با اشاره به محدوديتهاي آبي کشور گفت: تمام جمعيت شهري کشور تحت پوشش شبکههاي آب شرب سالم و بهداشتی قرار دارند و اين نياز به طور مرتب در حال افزايش است.
چيتچيان با بيان اينکه پوشش شبکههاي فاضلاب در زمان حاضر حدود 42 درصد کل جمعيت مشترکان آب را در بر دارد، افزود: با سرعت در حال افزايش پوشش شبکه فاضلاب براي ساير مشترکان هستيم.
"يان ملادک" وزير صنعت و تجارت جمهوري چک نيز با اظهار خرسندي از زمان اين ديدار که مصادف با برداشته شدن تحريمها از ايران شده است، گفت: امروز با يک هيات شامل حدود 60 شرکت آماده همکاري با وزارت نيرو و ساير شرکتها و موسسات ايراني در بخش آب و برق و انرژي و محيط زيست هستيم.
وي با اشاره به اينکه استفاده از سامانههاي فاضلاب در روستاهاي بيش از 2 هزار نفري در جمهوري چک اجباري است، ادامه داد: پيشرفتهاي خوبي در زمينه سامانههاي فاضلاب روستایی داشتهايم که حاضر به انتقال اين تکنولوژي و تجربيات به شرکتهاي ايراني هستيم.